داکت و ترانکینگ امروزه از المان هایی هستند که در ساختمان سازی مدرن به وجود و استفاده از آنها توجه می شود زیرا در یک فضا تعدد و تجمع سیم ها و کابل ها سبب ایجاد منظره زشتی می گردد و در عین حال ممکن است برای افراد حاضر در محل خطرناک نیز باشد بنابراین شرکت های مختلفی اقدام به تولید انواع داکت و ترانکینگ در سایزهای مختلف نموده اند که هرکدام کابرد خاص و ویژه ای دارند.
به طور کلی بد نیست بدانید که در ساختمان سازی یکی از کارهای مهمی که انجام می شود سیم کشی برق ساختمان است و از تعداد زیادی سیم و کابل با ابعاد و اندازه های مختلف برای این منظور استفاده می گردد اما همواره وجود این سیم ها و کابل ها در یک فضا دردساز بوده است زیرا علاوه بر اینکه ظاهر نامناسبی را ایجاد می کنند در عین حال ممکن است در اثر برخورد اشیا یا افراد با آنها خطر برق گرفتگی یا آتش سوزی ایجاد گردد به همین دلیل همواره انسان در تلاش بوده است تا از روش های مختلفی همانند استفاده از انواع داکت و ترانکینگ برای پنهان کردن این عناصر استفاده نماید البته سالم ماندن آنها و آسیب ندیدنشان نیز حائز اهمیت می باشد.
روش های مختلفی برای این پوشاندن کابلها و سیم های یک ساختمان وجود دارد به طور مثال برای سیم کشی های بزرگ و قوی کانال های زمینی حفر می شده است که بعد از کندن گودالی کف آن را آجر چینی می کردند و با ماسه داخل آن را پر می کردند و سپس کابل ها را روی آن قرار داده و به ضخامت حدودا 15 سانتیمتر مجددا ماسه می ریزند در این حالت کابل کاملا در داخل زمین جای می گیرد البته بسته به تعداد و ضخامت آنها عمق این گودال ها متفاوت است اما امروزه استفاده از انواع داکت و ترانکینگ در مدلهای مختلف و در فضاهای داخلی ساختمانی افزایش یافته است.
روش دیگری که کارآیی آن همانند انواع داکت و ترانکینگ می باشد استفاده از کانال سیمانی می باشد که به عمق حدودا 30 تا 70 سانتی متر کنده می شوند و اطراف و کف این گودال ها با سیمان پوشانده می شود در نهایت کابل ها در این کانال ها قرار می گیرند و گاهی در مواقعی که تعداد کابل ها زیاد باشد کانال سیمانی را طبقه بندی می کنند تا تعداد بیشتری از این تجهیزات در داخل کانال جای بگیرند. یکی دیگر از وسایلی که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد لوله های فولادی هستند که این لوله ها به صورت روکار یا توکار تولید می شوند و کابل ها داخلشان قرار می گیرند البته گاهی در یک ساختمان به خصوص در فضاهای قدیمی کارگاهی از این روش ها استفاده نمی شود بلکه کابل ها بوسیله بست های فلزی و پلاستیکی روی دیوار نصب می گردند.
اما امروزه در سیستم های جدید برق کشی ساختمانی از تجهیزاتی هم چون داکت و ترانکینگ استفاده می شود که سبب می شوند کابل ها و سیم ها در یک محفظه امن قرار گیرند و دور از دسترس افراد یا برخود با اشیا باشند . در تعریفی دیگر می توان گفت انواع داکت و ترانکینگ کانال های پیش ساخته ای هستند که روی دیوار ، کف ، سقف و یا بر روی پایه های مخصوص نصب می گردند و مسیر و فضای لازم را برای سیم های برق ، تلفن و کابل های شبکه فراهم می آورند.در ادامه به معرفی این محصولات می پردازیم :
داکت چیست
یکی از محصولات شرکت هایی که اقدام به تولید انواع داکت و ترانکینگ نموده اند ، داکت ها هستند، این تجهیزات الکترونیکی کانال های پلاستیکی درب داری هستند که برای محافظت ، حفظ زیبایی فضا و مسیر انتقال سیمها و کابلها از آنها استفاده می شود و از آنجا که ضد آب نیستند باید در فضاهای داخلی که در تماس مستقیم با بارندگی یا گرد وغبار نباشند مورد استفاده قرار گیرند.
به طور کلی داکت ها انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند به طور مثال در بسترسازی دوربین مداربسته داکتها کارآیی ویژه ای دارند و معمولا از جنس پی وی سی مرغوب می باشند . داکت های استاندارد موجود در بازار به صورت داکت 1 ، 1.5 ، 2 ، 2.5 ، 3 معمولی ، 3 با ارتفاع کوتاه ، 3.5 ، 4 ، 5 ، 6 معمولی ، 6 پایه بلند ، 9 معمولی و 9 پایه بلند تولید می شوند که هرکدام ابعاد متفاوتی دارند و می توانند برای قرارگیری تعداد مشخصی کابل یا سیم مورد استفاده قرار گیرند.
داکت ساده
این محصولات جهت استفاده در ساختمان های اداری ، مسکونی ، تجاری تولید شده اند و می توانند به صورت پشت ساده و یا پشت چسب دار باشند که نصب آنها راحت تر انجام می شود و سیم و کابلها در داخل آن قرار می گیرند.
داکت شیار دار
این داکتها به لحاظ شکل ظاهری با نوع ساده متفاوت هستند و روی بدنه آنها شیارهایی وجود دارد ، از این محصول در تابلوهای برق فشار قوی و فشار ضعیف برای قرار گیری سیم و کابل ها استفاده می شود و درب آنها کاملا قابلیت قفل شدگی دارد تا از باز شدن درب ها هنگام استفاده جلوگیری شود.
داکت پارتیشن دار
داکت و ترانکینگ پارتیشن دار از محصولات پرکاربرد هستند که در ساختمان سازی مدرن مورد استفاده قرار می گیرند نوع ساده این تولیدات انواع داکت پارتیشن بندی شده است که در واقع به صورت یک کانال درب دار می باشد و بخش داخلی آن به وسیله یک صفحه یا دیواره جدا شده و پارتیشن بندی شده است به همین دلیل برای قرار گیری دو نوع سیم یا کابل مختلف بدون ایجاد نویز قابل استفاده است به طور مثال در این داکتها می توانید سیم برق و سیم تلفن را به صورت هم زمان و بدون ایجاد مشکل در آن قرار دهید.
داکت قرنیزی
این محصول به جای قرنیز در قسمت های مختلف دیوار نصب می گردد و هم زمان سیم ها و کابل های مورد نظر می توانند از آن عبور نمایند در واقع مسیر حرکت سیم ها از کناره دیوار به راحتی فراهم می گردد.
داکت کف خواب ( زمینی )
این محصول کاملا روی زمین قرار می گیرد و با داشتن پارتیشن های داخلی برای عبور سیم ها و کابل های مختلف استفاده می شود در واقع برای مدیریت کابل ها به راحتی می توان از نوع کف خواب استفاده کرد.
ترانکینگ
محصول تخصصی تر از شاخه داکت و ترانکینگ انواع ترانکینگ ها هستند که به شکل محفظه ای دربسته می باشند و برای انتقال سیم های برق به خصوص جریان های فشار ضعیف مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین از آنجا که معمولا به صورت دید در محل نصب می شوند ممکن است دارای پوشش های رنگی یا سفید باشند که علاوه بر ایجاد امنیت در زیبایی محیط نیز تاثیر داشته باشند.
استفاده از انواع داکت و ترانکینگ دارای مزایای زیادی است به طور مثال از یک طرف باعث مرتب شدن کابل ها می شود و از طرف دیگر کابل ها را در برابر ضربه ها و فشارهای فیزیکی و مکانیکی حفظ می کند ، در رابطه با ترانکینگ ها ممکن است دارای بدنه ای از جنس پی وی سی قوی باشند که معمولا در برابر حریق مقاومت دارند و به صورت روکار قابل استفاده هستند. یکی از ویژگی های اصلی ترانکینگ ها این است که حجم کابل بیشتری را نسبت به داکت ها از خود عبور می دهند همچنین روی این محصول می توان به صورت مستقیم پریزهای برق و شبکه و کلیدهای خاص را جا سازی نمود.
انواع ترانکینگ ها در واقع بهترین راه برای پیاده سازی شبکه های ساختار یافته هستند و می توان با هزینه کم و نصب آسان از ویژگی های آنها بهره برد. ترانکینگ ها دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه با آنها آشنا می شویم :
ترانکینگ دیواری
این محصول مخصوص انتقال سیستم های برق نرمال ، برق اضطراری ، یو پی اس ، شبکه های کامپیوتری ، سیستم های صوتی و تصویری و غیره است که جایگزین سیستم سنتی لوله کشی برق شده و با استفاده از آن به راحتی می توان برای تغییرات و توسعه به کابل ها دسترسی داشت و در عین حال می توان به این ترانکینگ ها ماژول هایی هم چون کلید و پریز های مختلف را اضافه کرد.
ترانکینگ دفنی
برای انتقال و توزیع سیستم های فشار قوی و فشار ضعیف می توان از انواع داکت و ترانکینگ دفنی استفاده کرد که این محصولات در ساختمان ها به صورت توکار ، هم سطح کف یا زیر کف کاذب قرار می گیرند و سیم و کابلها داخل آن جای می گیرند همچنین این محصول برای طراحی شبکه های شطرنجی و عنکبوتی استفاده می شود و از مزایای آن می توان به سهولت در تغییرات و یا افزایش حجم کابل ها نسبت به سیستم های سنتی اشاره کرد.
داکت و ترانکینگ کف مدفون به گونه ای در زیر کف جاسازی می شود که فقط درب جعبه قابل رویت است و نوع قابل دسترس آن به صورت جعبه هایی با قابلیت جابه جایی می باشد که در این نوع هم بدنه هم درب قابل رویت است ، نوع دیگری از ترانکینگ در زیر کفپوش کاذب قرار می گیرد و توسط لوله هایی به جعبه ای که روی کفپوش نصب شده است متصل می شود.
ترانکینگ ستونی
در گذشته برای نصب انواع کلید ها و پریزهای توکار لازم بود که حتما روی دیوار برش ها یا حفره هایی ایجاد گردد تا کلیدوپریزهای مختلف در آنها جای گیرند اما امروزه در سیم کشی نوین برق از انواع ترانکینگهای ستونی استفاده می شود که دارای محفظه هایی مجزا برای کابل های مختلف هستند و می توان انواع پریزهای برق ، کامپیوتر ، تلفن و غیره را داخل آنها قرار داد که در این صورت دیگر نیازی به ایجاد حفره در دیوار نیست همچنین محفظه ای امن برای جلوگیری از ضربات مکانیکی ایجاد می شود.
از این محصول می توان در فضاهای اداری ، اتاق های کنفرانس ، اتاق های کامپیوتر ، محیط های آموزشی و غیره استفاده کرد که باعث می شود مسیر کابل ها در زیر میز کاربر کوتاه شود و همچنین حفاظت از تجهیزات و کاربران کاملا در این صورت تضمین می گردد.
حال که با انواع داکت و ترانکینگ به صورت کلی آشنا شدید بد نیست بدانید ترانکینگهای استاندارد موجود در بازار در سه سایز 80 * 50 ، 100 * 50 و 150 * 50 تولید می شوند و مشتریان می توانند متناسب با محل مورد نیازشان محصول مورد نظر را انتخاب کنند.
از دیگر محصولاتی که برای نظم دادن در سیستم های برقی مورد استفاده قرار می گیرد انواع تجهیزات برق و شبکه است که شرکت های مختلفی اقدام به تولید این تجهیزات کرده اند به طور مثال تجهیزات شبکه سوپیتا یا تجهیزات شبکه لگراند که خود شامل گروهی از محصولات همانند انواع پریزها، انواع کیستون، انواع کلید و غیره می باشند و استفاده از این عناصر سبب می شود ضمن حفظ امنیت افراد در زیبایی محیط نیز تاثیر گذار باشد به طور مثال در ساختمان داخلی ترانکینگ ها می توان انواع تجهیزات برق و شبکه را به منظور نصب و پیکربندی سخت افزاری شبکه به کار برد. تجهیزات پسیو شبکه نام دیگر این تجهیزات است که عملکرد آنها بدون نیاز به جریان برق است و شامل انواع کابل ، کیستون ، رک ، فیس پلیت ، کادر و غیره می باشد. شما می توانید برای خرید انواع تجهیزات شبکه دانوب نیز به لینک مراجعه نمایید و با کسب آگاهی و اطمینان محصول خود را خریداری کنید.
در نتیجه اگر نیاز دارید که سیم و کابلهای استفاده شده در منزل خود را از دید پنهان نمایید و در عین حال آنها را در محفظه ای قرار دهید که به لحاظ فیزیکی آسیب نبینند می توانید از انواع داکت و ترانکینگ استفاده کنید تا هم ظاهر زیبایی به فضا ببخشید و هم از خطرات و آسیب های احتمالی جلوگیری کنید.
نوعی دیگر از تجهیزاتی که در سیم کشی و کابل کشی های ساختمانی استفاده می شوند رک ها هستند که این محصولات محفظه های بزرگی هستند که سرور یا تجهیزات شبکه مانند سیم ها و کابل ها ، سوئیچ ها ، روتر ، تجهیزات مخابراتی ، پچ پنل ها ، مودم و غیره در آن قرار می گیرند در نتیجه هم از سرور و متعلقات آن در برابر صدمات فیزیکی مثل ضربه و فشار محافظت می گردد و هم سبب تهویه بهتر سرور می شود. شما می توانید برای خرید رک سوپیتا که به صورت ایستاده و دیواری تولید می شوند به سایت ما رماجعه نمایید و محصولی با تعداد یونیت و عمق مناسب مورد نیازتان را انتخاب نمایید.
فروش انواع داکت و ترانکینگ
شرکت آریا صنعت ایرانیان با در اختیار داشتن پرسنل متخصص و مجرب در زمینه خدمات مهندسی و تأمين كالاي مورد نياز صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و کاخانجات تولیدی در راستای قطعات و تجهیزات مربوط به تجهیزات برق از جمله تامین داکت و ترانکینگ از برندهای مختلف از سال 90 اقدام نموده است. از جمله امتیازات این شرکت، حذف واسطه های موجود و عرضه کالا و ارائه محصولات با شرایط مناسب از جمله قیمت های رقابتی و استفاده از کادر مجرب و متخصص در حوزه های کاری تجهیزات برق با رعایت استاندارد های مربوطه می باشد.