لوله فولادی برق

لوله فولادی برق

یکی از المان هایی که امروزه در صنعت برق به وفور استفاده می شود، انواع لوله برق می باشد که با توجه به متریال استفاده شده در آن نام گذاری می شوند. در صورتیکه جنس تشکیل دهنده لوله های برق را فولاد تشکیل دهد، به این نوع لوله ها، لوله های فولادی گفته می شود. به عبارت دیگر لوله های استوانه ای توخالی با قطر دایره ای هستند که از ویژگی های آنها می توان به مقاوت و استحکام بالای آنها اشاره نمود. ویژگی های لوله های فولادی باعث شده است که از آنها برای انتقال آب، گاز و محافظت از سیم های برق استفاده نمود.

از لوله های فولادی برق بیشتر در موارد زیر استفاده می شود :

  1. ساختمان های اداری
  2. فروشگاه ها
  3. هتل ها
  4. بیمارستان ها
  5. منازل

و …

کاربرد لوله فولادی برق

عبور سیم و کابل برق از بخش های مختلف یک ساختمان، بایستی با در نظر گرفتن موارد ایمنی همراه بوده و تا حد امکان باید شرایطی را فراهم کرد که از آسیب وارد رسیدن به بدنه آنها و قطع شدن احتمالی اتصالات جلوگیری کرد. یکی از راه حل ها مناسب استفاده از لوله فولادی برق می باشد، که سیم های برق از داخل انها عبور کرده و در مسیر مورد نظر هدایت می شوند. جنس این لوله ها اغلب از فلزات می باشد تا در برابر نوسانات دمایی، رطوبت و همچنین ضربه، فشار مقاومت ایده آلی داشته باشد و از کابل های برق در شرایط مختلف از جمله آتش سوزی محافظت کند.

این نوع لوله معمولا به صورت روکار مورد استفاده قرار می گیرد و مواقعی استفاده می شود که استحکام مکانیکی زیاد مورد نظر باشد. لوله های فولادی برق در دو نوع ساده و گالوانیزه به طول های 3 و 6 متر ساخته می شوند. ​اندازه این لوله ها با استاندارد PG ​در سایزهای 11 ، ​13.5، 16 ، 21 ، 29 ، 36 ، 42 و 48 ​ارائه می ​گردد. لوله های مشکی در جاهای خشک و گالوانیزه در جاهای مرطوب استفاده می شود.

مزایا و معایب استفاده از لوله فولادی برق

هرکدام از انواع لوله و اتصالات برق مزایا و معایبی را همراه خود دارند. در این میان لوله‌های فولادی برق نیز در مقایسه با سایر لوله برق دارای مزیت‌هایی می باشند که از مهمترین انها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • این لوله های بعنوان لوله های نشکن شناخته می شوند و می‌توانند در مقابل ضربه، رطوبت، مواد شیمیایی و … از سیم‌ها و کابل های برق محافظت کند.
  • تعمیر و ترمیم سیستم‌های سیم‌کشی با وجود استفاده از لوله‌های فولادی راحت‌تر خواهد شد.
  • استفاده از لوله‌های فولادی برق به نظم بخشیدن سیستم سیم‌کشی کمک زیادی می کند.
  • لوله های فولادی برق دارای طول عمر بالایی هستند.
  • امکان استفاده مجدد از این لوله‌ها وجود دارد.

در کنار تمامی مزیت‌هایی که لوله‌های فولادی برق دارند می‌توانند معایب و ایراداتی نیز داشته باشند که از مهم‌ترین آنها می توان به : بالا بودن هزینه‌های لوله‌کشی، رسانا بودن لوله و امکان بروز اتصالات در صورت آسیب دیدن سیم، نداشتن قابلیت خم شدگی و … اشاره نمود.

موارد استفاده لوله فولادی برق

از مزایای لوله های فولادی برق می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  لوله های فولادی در صنایع مختلف ازقبیل آب،نفت،گاز، پتروشیمی، خودروسازی، هوافضا، کشتی سازی، معدن، الکتریکی و…قابل استفاده می باشند.
  • این لوله ها در مواجهه با دما و فشار مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
  • لوله های فولادی جهت استفاده در جداره چاه­های نفت، صنعت پل سازی و اسکله ، ستون های بلند در برج ها و ساختمان، نرده و مبل،حمل ونقل و احداث تونل مناسب می باشند.
  • با ترکیباتی خاص می توان لوله های فولادی را در دماهای بسیار پایین یا بالا استفاده نمود.
  • لوله های گالوانیزه و روکش دار ، در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت بالایی دارند.
  • همچنین از لوله های فولادی می توان در مبدل­ های گرمایی و کندانسورهای بخارو سیستمهای گرمایش تابشی استفاده نمود.
  • لوله های فولادی در قطر و ضخامت­ های مختلف بصورت درزدار وبدون درز تولید می شوند.

ویژگی های فوق باعث تنوع کاربرد لوله های فولادی شده است. در حالت کلی از لوله های برق برای پوشش سیم و یا کابل هایی که از داخل این لوله های میگذرند استفاده می شود تا افراد را در برابر صدمات ناشی از تماس با برق و از طرف مقابل محافظت سیم و یا کابل ها از رطوبت، تابش نور آفتاب و شرایط آب و هوایی محافظت می کنند.

فرم دهی آسان با استفاده از دستگاه های لوله خم کن، استقامت و مقاومت بالا و ماندگاری این تجهیزات در برابر ضربات مکانیکی، حیوانات موذی، گرد و غبار و همچنین شکل مناسب لوله های فولادی باعث شده است مصرف و محبوبیت این لوله ها نسبت به سایر گزینه ها بیشتر باشد.

انواع لوله فولادی برق

۱) لوله فولادی برق مشکی

با کمک رنگ لوله های فولادی برق را می توان در برابر زنگ زدگی مقاوم کرد. این نوع لوله های که به لوله های فولادی برق مشکی در بازار معروف هستند معمولا در فضاهای داخلی بناها و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. بیشتر از این نوع لوله ها در نقاطی استفاده می شود که در معرض دید عموم قرار دارد و در جاهایی که احتمال زنگ زدگی شدید و خوردگی وجود دارد و یا لوله ها با زمین ارتباط مستقیم دارد، توصیه نمی شود.

۲) لوله فولادی گالوانیزه

در صورتیکه لوله های فولادی با روکش هایی همانند روی یا کادمیوم پوشیده شوند به آنها لوله های فولادی گالوانیزه گفته می شود. این پوشش باعث مقاوت بسیار بالا در برابر زنگ زدگی، خوردگی می شود. لوله های فولادی گالوانیزه برق را می توان در جاهایی که احتمال زنگ زدگی بالاست و همچنین در داخل گچ در بناها استفاده نمود.

۳) لوله فولادی گالوانیزه عمقی داغ

این نوع لوله فولادی برق و متعلقات آن در محل هایی با رطوبت بالا و همچنین در مواردی که مقاومت مکانیکی بالا مورد نیاز است که لوله های برق در معرض عوامل زنگ زدگی و خوردگی قرار می گیرند مانند لوله کشی های روکار که در فضای بیرونی انجام می گیرند، مورد استفاده قرار می گیرد .

سایز لوله های فولادی برق

سایز لولهPG 11PG 13.5PG 16PG 21PG 42
قطر خارجی (mm)18.220.222.228.254.1
ضخامت دیواره (mm)11111.5
وزن تقریبی گالوانیزه گرم (kg/m)0.4610.6350.7041.0762.122

لوله های فولادی برق اغلب در مصارف صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار میگیرند. لوله کاندوئیت دارای ضخامت بین 0.9 تا 1.5 میلیمتر قابل ارائه میباشند. در حالت کلی لوله های فولادی را در دو بعد می توان بررسی نمود: طول لوله گالوانیزه و قطر لوله. که قبل از خرید بایستی به این دو پارامتر توجه نمود و بسته به نیاز قطر مورد نظر را انتخاب نمود.

  1. طول لوله گالوانیزه برق : با توجه به اینکه خریداران لوله های فولادی برق بیشتر لوله های 3 متری را برای خرید خود انتخاب می نمایند بنابراین تولید کنندگان لوله های فولادی اکثر لوله های سه متری را تولید و روانه بازار مصرف می نمایند. در این شرکت نیز با توجه به درخواست اکثر مشتریان لوله های سه متری به فروش می رسد.
  2. قطر لوله گالوانیزه برقی : بسته به مکان و نیاز مشتری در لوله کشی ساختمان قطر لوله گالوانیزه برق می تواند از PG5 تا PG 48 متغیر باشد. بایستی در حین خرید به این نکته توجه داشت که هر چه قطر بیشتر باشد، قیمت لوله فولادی گالوانیزه برق نیز بیشتر خواهد شد.

متعلقات لوله فولادی برق 

به المان هایی که به همراه لوله فولادی برق برای سیم کشی بناها استفاده می شود متعلقات لوله فولادی گفته می شود که از آن چمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • انواع براس بوشن
  • بست اسپیت
  • زانویی ساده
  • زانویی دور دار
  • زانویی درب دار
  • سه راهی ساده لوله فولادی برق
  • سه راهی درب دار
  • براس بوشن – تبدیل لوله فولادی برق
  • کاندولت
  • درپوش پلاستیکی و آلومینیومی
  • بست انتهایی
  • سرلوله پلاستیکی

فروش لوله فولادی برق

شرکت های مختلف داخلی و بین المللی در زمینه تولید و فروش لوله های فولادی برق فعالیت می کنند، از آن جمله میتوان به لوله فولادی منصوریان، لوله فولادی خاور نو و لوله فولادی پایپ نوران اشاره نمود.

شرکت آداک تجهیز افلاک مهر در تبریز با در اختیار داشتن پرسنل متخصص و مجرب در زمینه خدمات مهندسی و تأمين كالاي مورد نياز صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و کاخانجات تولیدی در راستای قطعات و تجهیزات مربوط به تجهیزات برق ساختمان و اتوماسیون صنعتی فعالیت خود را از سال 1390 با قرار گرفتن در لیست تامین کنندگان واحدهای صنعتی به صورت رسمی آغاز نموده است. این مجموعه مفتخر است که توانسته با همکاری مستقیم شرکتهای تولیدی داخلی و خارجی و حذف واسطه تجهیزات و قطعات مربوط به این صنف را تامین نماید. در این راستا فروش انواع لوله فولادی برق در ابعاد و ندازه های مختلف را در برنامه کاری خود قرار داده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت بروز انواع لوله فولادی برق با برندهای لوله فولادی برق منصوریان، لوله فولادی برق خاور نو، لوله فولادی برق پایپ نوران، لوله فولادی برق ساوه میتوانید با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید.