لامپ ال ای دی و کم مصرف
لامپ رشته ای از ساده ترین و قدیمی ترین لامپ های روشنایی می باشد. در این لامپ ها از رشته تنگستن استفاده می شود و به دلیل نقطه ذوب بالای تنگستن در حدود 4500 درجه فارنهایت می تواند، این رشته از خود نور ساطع می نماید. طول عمر این لامپ ها حدود 1000 ساعت است و از معایب آن می توان به مصرف بالای انرژی اشاره نمود.
لامپ کم مصرف نوع دیگری از چراغ های روشنایی هستن که نورافشانی آنها بر اساس خواص جیوه است، این لامپ ها نور را با شدت و کفیت مناسب انتشار می دهند با این حال از معایب آنها می توان به انتشار بالای اشعه ماورابنفش اشاره نمود. مصرف انرژی این لامپ ها یک سوم لامپ های رشته ای می باشد.
لامپ الایدی (light emitting diodes) از چراغ های روشنایی می باشد که از دیود نورافشان برای تولید روشنایی استفاده می کند. لامپ های LED در مقایسه با سایر لامپ های موجود در بازار دارای کیفیتی بالا و از لحاظ مصرف انرژی در چایگاه بهتری قرار دارند. این لامپ ها 90 درصد انرژی الکتریکی را به نور تبدیل میکنند. استفاده از لامپ های LED باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه های نگهداری و تعمیر می شوند.
چراغ های پنلی
یکی از پرکاربردترین محصولات روشنایی که امروزه به وفور در منازل، فروشگاهها، بیمارستانها، سالن های ورزشی و ادارجات مشاهده می شود می توان به چراغ های پنلی اشاره نمود. بدلیل اینکه سطح این نوع چراغ ها صاف است و همانند صفحات نورانی می باشند، در طراحی دکوراسیون منازل تاثیرگذار هستند که با انتخاب درست مناسب و درست هر کدام از انواع این روشنایی ها می توان محیط زندگی را زیباتر کرد. چراغ های پنلی به دو فرم SMD و COB تولید می شوند. از چراغ های COB برای بوفه های منازل، ویترین مغازه ها و تزیینات گچ بری استغاده می شود و در محیط هایی همانند ادارجات در صورتیکه به چراغ هایی تحت نیاز باشد از چراغ های SMD استفاده می گردد.
چراغ های پنلی، نوری کاملا یکنواخت و ملایم و بدون خیرگی را ایجاد می کند، همچنین بهره نوری بالا و طول عمر زیاد از مزایای دیگر چراغ سقفی می باشد.
چراغ های خیابانی
یکی از مهمترین ابزار برای تامین روشنایی معابر و همچنین زیبایی شهری، چراغ های خیابانی هستند. از آنجا که چراغ های خیابانی انواع گوناگونی دارند، باید برای تهیۀ چراغ مناسب، مشخصات فنی مورد سازنده این نوع چراغ ها مورد بررسی قرار گیرد.
این چراغ ها عمدتا در معابر و خیابان ها استفاده می شوند تا باکمک آنها بتوان نور مدنظر را برای عبور و مرور عابران و خودرو ها تامین نمود. برای همین منظور چراغ های خیابانی علاوه بر کیفیت بالا بایستی در ساخت آنها زیبایی، ایمنی نیز در نظر گرفته شود.
یک چراغ خیابانی یا یک چراغ معبر باید دارای خصوصیات زیر باشد :
- متوسط شدت روشنایی معابر مطابق با استانداردها
- یکنواختی نور تولید شده
- ارتفاع نصب مناسب چراغ در معابر
چراغ پارکی، حیاطی، باغی
برای چراغ های باغی و یا چراغ هایی که در محوطه حیاط و حتی چراغ هایی که برای نمای ساختمان ها استفاده می شوند علاوه بر روشنایی بایستی بر زیبایی محیط خود نیز تاثیرگذار باشند. این چراغ ها علاوه بر نورانی کردن یک محیط ، زیبایی آن را نیز تامین می نمایند.
بنابراین انتخاب این نوع سیستم روشنایی از اهمیت ویژه ای برخودردار است. چراغ های پارکی، باغی و … از ورقه های آهنی و یا آلومینیومی ساخته شده و دارای یک قسمت حباب مانند مقاوم در برابر عوامل محیطی می باشد که چراغ در داخل این محفظه قرار می گیرد، بنابراین از اینگونه چراغ ها می توان در محوطه های باز به راحتی استفاده نمود.
چراغ های باغی انواع مختلفی دارند و بر اساس کاربرد و موقعیتی که از آنها استفاده می شود دارای ارتفاع های متفاوتی هستند. عموما چراغ ها با برق 220 ولت شهری کار میکنند درحالیکه در مدل های جدیدتر می توان چراغ باغچه ای خورشیدی استفاده کرد.
انواع ریسه ال ای دی
ریسه LED تزیینی یک نوار طولانی (Tape) است که چیپ های کوچک LED در بازههای مشخص قرار گرفتهاند. این ریسه های نورانی در متراژ و ابعاد مختلف موجود بوده ولی به اندازه کافی باریک هستند که در تمام محیط ها مورد استفاده قرار گیرند. این بدین معناست که میتواند به شکلهای مختلف در هر مکانی از قبیل کمدها، در زیر کابینتها، در اطراف دربها و در امتداد نردهها قرار گیرد.
ریسه های ال ای دی LED زیر مجموعه ای چراغ های روشنایی هستند که با تنوعی که دارند بیشتر کاربرد را برای تزئینات نوری دارند و می توان از ریسه ها برای نورپردازی داخل و خارح ساختمان استفاده نمود. ریسه های ال ای دی در سه دسته ریسه شلنگی LED SMD، ریسه نواری یا تخت و ریسه نئون فلکسی در بازار موجود می باشند. از این میان ریسه ال ای دی یا ریسه SMD یکی از پرکاربردترین ریسه ها جهت نورپردازی می باشد. این ریسه ها هم مصرف برق کمتری داشته و هم کیفیت نور بالاتری دارد و از ریسه های نئون فلکسی بیشتر بر روی نما استفاده می شود.
چراغ های سقفی
چراغ ها بایستی براساس چیدمان و نوع تم دکوراسیون اتاق انتخاب شده باشند تا علاوه بر روشنایی محل استفاده زیبایی ویژه ای نیز به محیط اطراف خود داده باشند. در دکوراسیون داخل بنا نوع چینش لامپ ها و همچنین حالت نوری که به اطراف پخش می کنند بسیار مهم است.
یکی از منابع نور که از آنها به وفور استفاده می شود می توان به چراغ های سقفی اشاره نمود که با اشکال و اندازه های مختلفی که تولید می شوند از انها می توان در هر محلی از جمله راه پله ها، سرویس های بهداشتی، بالکن، راه رو، پارکینگها و … استفاده نمود.
چراغ های سقفی به دو صورت آویز و یا بدون آویز و در انواع مختلفی مانند چراغ پنلی سقفی روکار و توکار، چراغ آویز سقفی روکار، چراغ سقفی واترپروف ، چراغ سقفی ساده سنسوردار و بدون سنسور تولید می شوند.
نصب و راه اندازی چراغ های سقفی آسان بوده و با کمک پایه ای که دارند به دیوار و یا سقف پیچ می شوند. پایه چراغ سقفی علاوه بر محل قرارگیری روی سقف دارای محل قرار گیری لامپ و در نوع سنسوردار مجهز به سنور حرکت نیز می باشد. در این چراغ ها معمولا از لامپ های کم مصرف که در رنگ های آفتابی و مهتابی وجود دارد استفاده میشود.